За Празника на Ловеч – 11 май, бяха отличени двама 

...
За Празника на Ловеч – 11 май, бяха отличени двама 
Коментари Харесай

Отличиха заслужили граждани на Ловеч по повод Празника 11 май

За Празника на Ловеч – 11 май, бяха отличени двама  актьори  от локалния спектакъл като заслужили жители – Слава Георгиева и Стоян Георгиев.

С „ Почетен орден на гр. Ловеч “ бе почетен проф. доктор Владимир  Аврамов от ВТУ и генерал-майор Красимир Маринов.  Церемонията беше в Ловчанското читалище „ Наука – 1870 година “

На събитието участваха депутатът Николай Нанков, регионалният шеф Виктор Стойчев, гостите и общински съветници.

Актьорът Стоян Георгиев Стоянов стана „ Заслужил жител на Ловеч “ за дългогодишната му театрална, социална и културна активност на територията на общината, както и за изключителния му принос за развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство. Той към този момент е почетен с Почетен орден и значка по-рано. На тържествената гала му бе връчен Кристал „ Ловешка цитадела “ и живописна картина.

Стоян Георгиев благодари с трогателни думи, като напомни, че първите стъпки на сцената е направил точно на тази сцена в читалището през 1957 година като дете. Целият му живот до в този момент е минал на сцената.

Званието „ Заслужил жител на Ловеч “ получи и актрисата Славка Цветанова Георгиева за дългогодишната ѝ театрална, социална и културна активност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство. Поради неявяване от града премията ще й бъде предадена по-късно.

Кметът на Община Ловеч със своя заповед удостои проф. доктор Владимир Димитров Аврамов с „ Почетен орден на гр. Ловеч “. Причината е дългогодишна му активност по планиране и реализация на стенописна стратегия в Катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ и извънреден принос към културния и нравствен живот в Ловеч. Проф. Аврамов благодари с думите: „ Аз не съм булеварден актьор и доста хора не ме познават. За да се срещнат с моето изкуство, би трябвало да влязат в храма. “

С Почетен орден на град Ловеч бе почетен и генерал-майор Красимир Кънев за заслугите му към военното дело и просвета, към защитата на страната и НАТО, както и към публичния живот на град Ловеч и възраждането на неговата войнска популярност. Служебна задача попречва генерал-майор Красимир Маринов Кънев да участва персонално.

Отличията на присъстващите връчи кметът Корнелия Маринова. Тържествата и концертите за празника на Ловеч продължиха през целия ден.

ВИЖ ТУК
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР